Višenamjenski uređaj za pripremanje hrane Tefal Versalio Deluxe 9 in 1 FR4950

Od sada možete savršeno ispržiti pomfrit, bečki odrezak ili krafne ili pak pripremiti vrhunski rižoto ili tjesteninu i sve to pomoć samo jednog uređaja.

Na uređaju se može podesiti temperatura i devet različitih režima za pripremu hrane uz savršene rezultate. Versalio Deluxe 9 in 1 može sve – duboko pržiti, pržiti, sotirati, krčkati, pirjati, kuhanti rižu ili tjesteninu, podgrijavati hranu, pa čak i odmrzavati zamrznutu hranu. Zahvaljujući svemu navedenom taj vam višenamjenski uređaj za pripremanje hrane itekako olakšava vaš život!

TEFAL Versalio 9 in 1 kosara za przenje web

Ovaj inteligentan i praktični uređaj ima odvojiv izbornik vremena tako da uvijek možete voditi računa o vremenu. Temperaturu pripreme može se podesiti u rasponu od 80° do 180° kako biste uvijek mogli postići najbolje moguće rezultate.

Na posudi su oznake za količinu ulja koju možemo uliti u uređaj ovisno o načinu pripreme hrane koju smo odabrali. Za prženje hrane potrebno je uliti 0,5 do 1 litru ulja ovisno o hrani koju pečemo. Na primjer – za 1kg krumpira koje želimo ispeći u vidu pomfrita potrebno je čak 2 litre ulja.

TEFAL Versalio 9 in 1 - przeni krumpirici

Tijekom prženja i ostalih načina pripremanja hrane na uređaj se stavlja poklopac kako ulje i ostali sastojci ne bi prskali izvan uređaja. Košara za prženje ima praktične držače kako biste mogli ostaviti gotovu, prženu hranu iznad posude s uljem koje se može na taj način iscijediti. Stupanj pripreme hrane može se nadzirati pomoću providnog poklopca. Odvojiva posuda, košara za prženje (pohanje) i poklopac mogu se jednostavno oprati u perilici posuđa.

Pogledajte video za Tefal FR4910 višenamjenski uređaj za pripremanje hrane:

Česta pitanja:

KOLIKO ČESTO TREBAM MIJENJATI ULJE?
Ulje u fritezi treba mijenjati barem nakon svakih 10 primjena. Suncokretovo ulje i ulje kikirikija moraju se mijenjati nakon svakih 5 uporaba ili ako čujete lupanje (to znači da u prostoru za prženje ima vode). Filtriranje ulja omogućit će njegovo dulje trajanje. Možda ćete morati češće mijenjati ulje ako često pržite ribu, morske plodove ili namirnice u tijestu.

KOLIKO JE DUGO POTREBNO DA SE U FRITEZI ZAGRIJE ULJE?
Vrijeme zagrijavanja varira ovisno o postavkama termostata, modelu i veličini te iznosi između 10 i 18 minuta. Vrijeme može ovisiti i o tome imate li model s neodvojivom ili odvojivom posudom. Svjetlo indikatora temperature (ovisno o modelu) je uključeno dok se friteza zagrijava te se isključuje kada friteza postigne odgovarajuću temperaturu.

KOJE SU SIGURNOSNE ZNAČAJKE FRITEZA?
Ovisno o modelu:
a) Vanjska kontrola visine košare (omogućuje spuštanje hrane u vruće ulje sa zatvorenim poklopcem, kako bi se izbjeglo prskanje),
b) Vanjska strana hladna na dodir,
c) Poklopac koji se automatski otvara jednim dodirom,
d) Vaša friteza ima uređaj za ograničavanje topline u slučaju pregrijavanja (grijanja na suho) ili ponovno pokretanje pogotovo kad se radi o poluprofesionalnim modelima treba paziti da se on ne pokrene u slučaju da uređaj ne radi.

Više pročitajte na stranice www.tefal.com.hr

Pročitajte članak: Kako pripremiti zdravi obrok?