Zdravlje uz bicikle je projekt JGL. Da tvrtka JGL d.d. iz Rijeke prednjači u brizi za okoliš i društvenu zajednicu, potvrđuje vijest da su za svoje zaposlenike osigurali novi način prijevoza.

Zdravlje uz bicikle

Da bi svoje dvije proizvodne lokacije na Svilnom u Rijeci povezali na brži, ekonomičniji, ekološki prihvatljiviji, zdraviji i zanimljiviji način, tvrtka je ponudila prijevoz biciklima.

Sve je više onih koji su isprobali brzine novih vozila JGL-a. A još više onih koji ih svakodnevno koriste za prijevoz “roba i usluga” na relaciji Svilno 1 – Svilno 2. Novih članova parkirališta JGL-a ukupno je 30, a namijenjeni su prvenstveno potrebama posla, onima koji redovito obilaze obje lokacije tvrtke. U svakom su trenutku dostupni i svim zaposlenicima koji za vrijeme radnog dana u pauzi, žele napraviti malu rekreacijsku vožnju.

Osim toga, kako bi se nova prijevozna sredstva maksimalno iskoristila i kako bi njihov puni potencijal došao do izražaja, bicikli su zaposlenicima vikendom dostupni i za besplatan najam.

Pravo “JGL bicikliranje” na Svilnom tek počinje. Iz dana u dan sve više zaposlenika prepoznaje ovaj novi, zdravi, antistresni i ekološki trenutak.

Vjerujemo u uspjeh naše akcije zdravlje uz bicikle.

https://www.jgl.hr/hr/novosti-i-mediji/aktivnosti/odrzivi-razvoj-uz-bicikle-jgl/

Kratko o povjesti JGL

Priča o uspjehu JGL-a dobila je na zamahu po izlasku iz okrilja Ljekarne „Jadran“. To je bilo neposredno nakon sloma Jugoslavije te s početkom proizvodnje generičkih lijekova u kategoriji esencijalnih lijekova. Radilo se o lijekovima malih serija koji velikoj farmaceutskoj industriji nisu bili interesantni jer nisu bili isplativi.

Izlaskom iz lokalnih okvira te širenjem poslovanja na teritorij Hrvatske, a potom i regije – u Sloveniji 1992. godine, BiH 1997. godine, a u Makedoniji i Srbiji 2001. godine – učinjen je dodatni iskorak kojim su stvoreni preduvjeti za daljnji rast i razvoj. Širenje na tržišta Rusije (1998.), i Ukrajine (2004.) te Kazahstana (2006.), pokazalo se kao ključna strateška odluka za tvrtku.