Prije i nakon višesatnog skijanja uzmite dodatak prehrani premium branda Weider Premium BCAA u prahu jer će vam pomoći u izgradnji i oporavku vaših mišića

Dolazi nam sezona skijanja, a s njom mnoge radosti ali i neugode. Nakon mnogo sati provedenih sjedeći na poslu, u autu ili pred TV-om vi ćete svoje mišiće staviti u nezavidan položaj. Malo je onih koji se redovito fizički pripremaju za taj sport, no većina nas za to ne mari previše.
Zbog toga, ako želite izdržljivost vaših mišića, nije loše pomoći si dodatkom prehrani Weider Premium BCAA u prahu.

O čemu se ovdje radi?

Aminokiseline razgranatog lanca (BCCA) su izuzetno važna grupa esencijalnih aminokiselina koja se sastoji od leucina, izoleucina i valina. Kao što znamo postoj dvije vrste aminokiselina: esencijalne i neesencijalne aminokiseline. Poznato je da ljudsko tijelo ne može samo sintetizirati esencijalne aminokiseline. Zato ih moramo unositi putem hrane ili u obliku dodataka prehrani. Činjenica je da se 35% ljudske mišićne mase sastoji od BCAA i stoga, da bi došlo do razvoja i procesa izgradnje mišićne mase one moraju biti prisutne u našem tijelu, a to je upravo i bit BCAA suplemenata – dati mišićima materijal za oporavak i izgradnju novih mišića.

Osim gradnje novih stanica i sprečavanja razgradnje mišićnog tkiva tijekom vježbanja, aminokiseline formiraju antitijela, grade našu DNA i RNA i prijenose kisik u tijelu. Za vrijeme treninga tijelo se nalazi u katabolnom procesu (razgradnja vlastitih mišića radi energije). A zalihe glikogena se rapidno troše, te je nužno unijeti nove izvore energije u tijelo u obliku BCAA energetskih napitaka ili proteinskih dodataka. BCAA ubrzava oporavak, te sprječava pretreniranost mišića.

BCAA su uz proteinske prahove najvažniji suplement na tržištu dodataka prehrani. Njihov je unos temelj izgradnje nove mišićne mase te su iznimno bitne za oporavak.
Više informacija: www.fitshop.hr