GORENJE SensoCare sušilica
GORENJE SensoCare sušilica

SensoCare sušilica rublja iz Gorenja

Revolucija energetske učinkovitosti izvanredno učinkovitom toplinskom pumpom

Prije svega, Gorenje sušilice su u svom posljednjem izdanju doživjele značajna poboljšanja u pogledu energetskih razreda. Iz energetskog razreda B uspjele su preći u A+++ zahvaljujući naprednoj tehnologiji toplinske pumpe. Kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom može uštedjeti do 63 % više energije od obične sušilice rublja iz A energetskog razreda. Tehnologija toplinske pumpe također doprinosi općem nježnom postupanju s rubljem. Sve to stoga što je temperatura zraka oko 50 °C, što je 25 % niže nego kod uobičajenih sušilica. Obzirno postupanje s rubljem cilj je koji su Gorenje sušilice ispunile već ranije. A sada smo ostvarili još jedan, smanjiti troškove svakog domaćinstva i očuvati prirodne resurse.

Savršeno nježno prema rublju

Stručnjaci iz Gorenja uzeli su ono najbolje iz prirode – negativne ione koji čiste zrak kroz postupak nazvan ionizacija. Negativne ione iskoristili su za postizanje savršenstva sušenja integriranjem IonTech svojstva u najboljim modelima SensoCare sušilica rublja. Negativno nabijeni ioni koje emitira ionizator zraka za vrijeme postupka sušenja dodatno omekšavaju vlakna, uklanjaju nabore i statički naboj prikupljen tijekom postupka sušenja. Postoje i druge izvanredne koristi – učinkovito uklanjanje bakterija, grinja, prašine i neugodnih mirisa iz rublja kao što je miris hrane i duhanskog dima, što sušilice s IonTech tehnologijom čini uspješnima i u borbi protiv alergija.

Gorenje SensoCare sušilice rublja nude i funkciju koja čini glačanje, kao jedan od najzamornijih poslova, puno lakšim. Sa SteamTech funkcijom, koja na kraju ciklusa sušenja ubacuje paru u bubanj, rublje je mekše i sa značajno manje nabora. To Vam omogućava više slobodnog vremena, jer većinu rublja gotovo da nećete morati glačati. Djelovanje pare je savršeno i za rublje koje nije prljavo nego ga treba malo osvježiti. Idealno je na primjer zimsku jaknu ili pokrivač.

Razmišljajući o učinkovitom i sigurnom sušenju različitih vrsti osjetljivog rublja, Gorenje je stvorilo i poseban način sušenja GentleCare. GentleCare koristi niske temperature kako bi zaštitio najnježnije tkanine. Gorenje sušilice SensoCare imaju još jednu značajnu pogodnost – one omogućavaju potpuno ravnomjerno osušeno rublje. Sve to je rezultat dvostrukog sustava upuhivanja zraka, nazvanog TwinAir. Za vrijeme dvosmjerne rotacije, on omogućava ujednačeno intenzivno uvođenje toploga, suhoga zraka u bubanj u skladu sa smjerom rotacije bubnja.

Postupak sušenja pod nadzorom

Sva ova izuzetna svojstva i najbolji rezultati sušenja mogu se zahvaliti SensorIQ tehnologiji, besprijekornoj koordinaciji šest inteligentnih senzora. Oni su “mozak” koji automatski podešava postupak sušenja u skladu s izabranim programom, vrstom rublja i željenom razinom osušenosti. Učinkovita komunikacija senzora sprječava bilo kakvu pogrešku u postupku sušenja i stvara najbolji okoliš i uvjete za sušenje rublja. Istovremeno, senzori kontroliraju sve parametre kako bi potrošnja energije bila što manja.

Na tržištu se mogu naći 4 različite linije Gorenjevih sušilica rublja: Primary, Essential, Advanced i Superior. One se razlikuju po principu sušenja, kapacitetu, programima, energetskom razredu i upravljačkim pločama. Svaka linija ima jedinstveni dizajn i ukupno šest senzora koji postupaju s rubljem na najbolji mogući način. Izaberite svojega favorita i uživajte u izuzetnoj mekoći.

Više informacija potražite na www.gorenje.hr