Vjerojatno vam je dobro poznata priča o bitci kojoj nema kraja u kojoj se borite protiv prljavog rublja. Kada vidite hrpu koja vas čeka, prvo što vam pada na pamet je kako je se što je prije moguće riješiti, ubaciti u perilicu i prestati misliti na nju. Međutim, trebali biste razmisliti i o načinu pranja i ispiranja rublja. Ako rublje nije dobro isprano, deterdžent za pranje dolazi u neposredni dodir s vašom kožom i može lako uzrokovati izvjesne iritacije i alergijske reakcije. Zašto je tome tako?

Alergeni

Neki deterdženti sadrže preko 15 različitih sastojaka koji mogu imati negativan utjecaj na kožu. To su uglavnom aktivni materijali ili kemikalije koje se koriste za uklanjanje prljavštine, mekšanje vode, sprječavanje kamenca, izbjeljivanje i uklanjanje mrlja kao i parfemi. Mnogi od njih prodiru duboko u tkanine sa svrhom najboljih mogućih rezultata pranja. Ako je osoba alergična na neke od tvari u deterdžentu, imunološki sustav brani tijelo od takvih alergena. Kada oni dođe u dodir s kožom, a posljedice uključuju suhu kožu, osip, upale, svrbež i mrlje.

Allergy care

Zbog toga je važno rublje ne samo dobro oprati već ga jednako tako i temeljito isprati. To je posebno važno kod obitelji s djecom jer je dječja koža puno nježnija i osjetljivija. Gorenje, čije perilice rublja nalazimo u našim domovima preko 60 godina, stvorilo je poseban način pranja koji se naziva AllergyCare. Ovaj način pranja koristi višu razinu vode i dodatno ispiranje, a rezultat je do 49 % bolje isprano rublje. To je idealno za ljude s osjetljivom kožom ili za one koji naginju alergijama kao i za obitelji s djecom.

Način pranja AllergyCare može se izabrati na SensoCare perilicama rublja. Može se kombinirati s programima za pranje pamuka, te šarenog i vunenog rublja. Specijalizirane su za sve potrebe korisnika i za očuvanje najosjetljivijih tkanina. Gorenje generacija perilica rublja SensoCare ostvarila je krajnji cilj: savršenstvo pranja. Možete birati između 4 različite linije: Primary, Essential, Advanced i Superior. One se razlikuju po kapacitetu, brzini centrifugiranja, programima, energetskom razredu i upravljačkim pločama te zadovoljavaju potrebe svakoga potrošača.

perilica rublja SensoCare Gorenje

Perilica rublja SensoCare

Više informacija potražite na www.gorenje.hr