NEFF – Chef Primož Dolničar
NEFF – Chef Primož Dolničar

Vrhunski slovenski Neff Chef Primož Dolničar je pripremio gurmasku večeru za skupinu ljubitelja vrhunske hrane u svom kulinarskom studiju u Ljubljani. Primož Dolničar kuha isključivo na aparatima njemačke tvrtke NEFF čiji je i ambasador u Sloveniji. Svi koji prate kabelski kanal 24kitchen znaju ga jer kod njih ima svoju emisiju i zvijezda je njihovog kanala. Među gostima su bili instagram influenceri, urednici gastro revija i ljubitelji vrhunske hrane.

Kako možete vidjeti i na fotografijama su gosti uživali u pripremi hrane kako i kasnije u druženju.

NEFF - večera za eminentne goste
NEFF – večera za eminentne goste
NEFF - gosti su se i sami uključili u pripremu večere
NEFF – gosti su se i sami uključili u pripremu večere
Neff - kajgana sa kozicama, šparogama i bazgom
Neff – kajgana sa kozicama, šparogama i bazgom
NEFF - jedinstveni Limousine biftek za vrhunske gurmane
NEFF – jedinstveni Limousine biftek za vrhunske gurmane
Neff - kruška - tepka umočena u čokoladu i stavljena u pire od kruški
Neff – kruška – tepka umočena u čokoladu i stavljena u pire od kruški

Priča o kruški Tepki

Interesantna je priča o tome kako je kruška tepka dobila ime. U vrijeme vladavine Marije Terezije izdano je naređnje da moraju sviu podanici zasaditi točno određeno stablo kruške ispred svoje kuće. To stablo kruške je uvijek obilno rađalo i garantiralo obitelji veliki rod koji ih je hranio cijelu zimu. A kazna za onoga koji takvu krušku nije zasadio je bila da će biti “tepen” – prebijen i od tuda izvire ime te kruške. ?

Neff

Neff razvija i proizvodi kućanske aparate za ljude sa strašću za kuhanje koji cijene funkcionalnost, dizajn i jednostavnost korištenja. Tvrtka je osnovana 1877. u Brettenu u Njemačkoj, a danas je jedan od vodećih proizvođača ugradbenih aparata u Europi. Područje proizvodnje pokriva sve moderne kuhinjske aparate, uključujući pećnice, ploče za kuhanje, nape, hladnjake i zamrzivače, perilice posuđa i automatske aparate za kavu. Još prije140 godina NEFF je vidio korisnika kao najvažniji dio kuhinje.

Brand kontinuirano postavlja nove standarde inspirirane idejama, posebice u svojim temeljnim područjima kuhanja i pečenja. CircoTherm® sustav vrućeg zraka, Slide & Hide® kao jedina pećnica s vratima na uvlačenje i jednostavnom kontrolom TwistPad® s jednim gumbom. Od 1982 NEFF je postao djelom BSH Hausgeräte GmbH sa sjedištem u Münchenu.