Dizajnerska kušaonica jedinstvena je kulinarska manifestacija Mjeseca dizajna. Mjesec dizajna od 2008 godine podržava dobar dizajn, uzorne dizajnerske brendove i kreativne inicijative iz Slovenije i cijele regije jugoistočne Europe.

Mjesec dizajna već tradicionalno organizira Zavod BIG iz Ljubljane.

Dizajnerski brandovi i kulinarska remek djela učinila su i ove godine nezaboravnim dizajnerskim i kulinarskim iskustvom. Ona će nam još dugo ostati u sjećanju.

Na originalno dizajniranom štandu svoju ukusnu i interesantnu hranu je pripremao vrhunski slovenski Chef Primož Dolničar. Hrvatskoj javnosti je najvjerojatnije poznat kao Chef koji ima svoju emisiju Iz vrta na tanjur. Emisija se emitira na kabelskoj televiziji na programu 24 kitchen.

Na meniju su bile tuna, pastrva, teleća pašteta a za vegetarijance namaz od tikve. Sva ta jela su bila servirana u jestivim mikro kornetima.

Naš štand je jučer posjetilo preko 600 posjetitelja zaljubljenika u dizajn i vrhunska jela. Većina njih se je vraćala po više puta…

Zemlje i brandovi koji su bili zastupljeni na ovogodišnjem Mjesecu dizajna u Ljubljani:

Albanija, Austrija, Hrvatska, Cipar, Češka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Turska, Poljska, Slovenija,

Kandidat ECOC Ljubljana, kandidat ECOC-a Nova Gorica i Gorica, kandidati za EPC Lendava, J&J, Zumtobel, Veriga Lesce, Volvo, Geberit, Pilana, NEFF, Gorenc, Noordung i Symmetry.

Zavod BIG