Prošlog su vikenda Sandro Mur i Martin Kordić pobijedili na automobilističkoj utrci GT Open koja se održala na legendarnoj trkaćoj stazi Spa Francochamps u Belgiji. Pobijedili su sa svojim Lamborghini Huracan GT3 EVO2 na endurance utrci u kategoriji Proam.  

Martin Kodrić i Sandro Mur na postolju za pobjednike

Na endurance utrci u Spa Francochaampsu, koja se vozila sat i pol, a natjecalo se pedesetpet posada. Utrka je bila obilježena izuzetno kompetetivnom vožnjom i s puno sudara. Hrvatski dvojac u Lamborghiniju  je odvozio utrku za 2:24:55. To vrijeme što ih približava za samo par mjesta do sveukupnog pobjednika iz Optimum motorsporta u McLarenu, koji je utrku odvozio za 2:24:08. Martin i Sandro su time osvojili prvo mjesto u Proam kategoriji. Time su došli do sveukupnog četvrtog mjesta u bodovanju za prvenstvo. Staza Spa Francochamps duga je sedam kilometara, a sastoji se od nekih najpoznatijih i najbržih zavoja na svijetu kao što su Eau Rouge and Blanchimont.

Sandro Mur i Martin Kodrić nastupaju zajedno kao Proam tim

Sandro Mur i Martin Kodrić su krenuli zajedno nastupati i voziti prošle sezone na Super trofeo kupu i Italian GT Openu. Postizali su izvrsne rezultate na i osvajali mjesta na postolju. Nastupaju u kategoriji Proam što znaći da jedan ima profesionalnu licinciju vozaća a drugi je amater. Voze bolid Lamborghini Huracan GT3 EVO2 kojeg priprema vrhunska ekipa Bonaldi iz Italije. Prva utrka ove sezone bila im je u Portimau u Portugalu. Na žalost završili su na 11 mjestu zbog tehničkih problema s automobilom.

GT Open je jedno od največih prvenstava GT3 klase automobila na svijetu. Najbolji profesionalci, tvornički vozači brandova kao sto su Ferrari i McLaren, te bivši vozači Formule 1, moraju se svake godine kvalificirati da bi se mogli natjecali na ovom prvenstvu. Prvenstvo ima nekoliko kategorija, Pro, Proam, Am, Cup i Cupam. Uz prvenstvo se voze i dvije serije Formula 3 i TCR svijetsko prvenstvo. Cijelo prvenstvo ima 6 utrka, na kojima se vozi i po stazama utrka Formule 1. Nabrojimo neke:  Portimao, Spa Francochamps, Redbull ring, Hungarion ring, Paul Ricard, Monza i Barcelona.

U ovoj utrci Martin Kodrić i Sandro Mur bili su dio Lamborghini momčadi iz Italije, Bonaldi motorsport s kojom je Martin Kodrić surađivao i vozio u početku svoje karijere i postizao sjajne rezultate, te osvajao prvenstva. Bonaldi momčadu kategoriji GT Open ima još dvojicu vozača, Miloša Pavlovića iz Srbije i Sunporn Jao iz Tajlanda.

Link na video

Službeni rezultati

Službeni rezultati GT Open SPA Francochamps 2023Slubeni rezultati

#martinkodric # sanbdromur #gtopen #spafrancochanps #lamborghini #gt3