RIJEČKA FARMACEUTSKA TVRTKA JGL OBILJEŽILA SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Darivanje krvi.

U partnerstvu s Crvenim križem i Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu, riječka farmaceutska tvrtka ove je godine obilježila Svjetski dan darivatelja krvi. Uključili su se u nacionalnu humanitarnu akciju darivanja krvi „JGL kapljica“. Darivanje krvi se je provodilo u Zagrebu i Splitu na Odjelima za transfuziologiju, dok su u Rijeci otvorena vrata tvrtke. U poslovnom prostoru na Svilnom „JGL kapljicu“ podržalo je 68 zaposlenika. Prikupljeno je ukupno 48 doza krvi, od čega je 28 zaposlenika darivanju pristupilo prvi put.

Darivanje krvi JGL kapljica

„Izuzetno mi je drago što je JGL ušao u naš kalendar akcija, nadam se da će biti primjer za mnoge druge tvrtke koje na taj način daju doprinos našim naporima da osiguramo potrebne zalihe krvi za one kojima je to potrebno. Drago nam je što je mnogo darivatelja koji su iskoristili ovu prigodu da prvi put daruju krv. Nadam se da će oni i nastaviti s ovom humanom praksom, te da ovo neće biti posljednja akcija s JGL-om“. To je rekao Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

JGL timu pridružile su se i članice kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris. Njih JGL iz Rijeke podržava već dugi niz godina. Isto tako i studenti Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci s kojim JGL blisko surađuje. JGL kapljicom tvrtka prepoznaje značaj humanog i društveno korisnog djela, te pokazuje razvijenu korporativnu kulturu.

www.jgl.hr