GROHE Sense i GROHE Sense Guard
GROHE Sense i GROHE Sense Guard
GROHE Sense Guard sustav reguliran s pomoću aplikacije sprječava štetu u kućanstvu uzrokovanu vodom. Kućevlasnici podcjenjuju rizik od štete uzrokovane vodom.

GROHE Sense Guard ugrađuje u glavnu vodovodnu cijev te omogućuje prekid dovoda vode u slučaju puknuća neke cijevi. Oba se rješenja temelje na revolucionarnoj pametnoj tehnologiji, zahvaljujući kojoj ih je moguće pratiti i regulirati s pomoću najnovije aplikacije GROHE ONDUS.

GROHE ONDUS
GROHE ONDUS

Šteta uzrokovana vodom koja se može spriječiti

GROHE Sense i GROHE Sense Guard osmišljeni su za bavljenje problemom štete u kućanstvima uzrokovane vodom koja je, prema anketi koju je ranije ove godine provela tvrtka GROHE, podcijenjen rizik. Polovica kućanstava u Europi barem je jednom pogođena štetom uzrokovanom vodom, što je uvelike nadmašilo pretpostavke sudionika. Prema prethodnom izvješću Udruge njemačkih osiguravatelja 93 % takvih slučajeva moglo se spriječiti. Budući da GROHE uvijek nastoji osigurati da kupci uživaju u korištenju vode, razvoj inteligentnih uređaja za praćenje i sprječavanje štete uzrokovane vodom logičan je sljedeći korak u inovaciji proizvoda.

GROHE Sense Guard - pametni regulator vode
GROHE Sense Guard – pametni regulator vode

Inovativni proizvodi za pametniju budućnost

GROHE Sense pametni je senzor za vodu. Lako se postavlja na pod te otkriva poplavljivanje i prati temperaturu i razinu vlage u prostoriji. Više uređaja u različitim prostorijama u kući može se upotrebljavati za trenutačno obavješćivanje kućevlasnika o bilo kakvim problemima da bi mogao na vrijeme reagirati.

GROHE Sense Guard pametni je mehanizam za regulaciju vode koji otkriva rizik od zamrzavanja, mikro istjecanja i puknuća cijevi. Kada ga profesionalni instalater ugradi u središnju vodovodnu cijev kuće, korisnik s pomoću tog uređaja može automatski prekinuti dovod vode u slučaju puknuća neke cijevi. Čak ni zaboravljena otvorena slavina više neće ostati nezamijećena!

Inovativni sustav za zaštitu od vode temelji se na bežičnoj LAN tehnologiji industrijskog standarda. A regulira se s pomoću aplikacije GROHE ONDUS, središnjeg dijela sustava GROHE Sense. Pruža najvišu razinu zaštite od vode. Omogućujući stalno praćenje i regulaciju uređaja GROHE Sense i GROHE Sense Guard, bilo gdje i bilo kada. Korisnici primaju upozorenja kada u njihovom domu nastane problem s vodom. Tako mogu prekinuti dovod vode s pomoću aplikacije i spriječe veću štetu. Osim toga, aplikacija sadržava značajku koja korisnicima omogućuje praćenje potrošnje vode u svojem kućanstvu.

GROHE Sense - senzor za detekciju prisustva vode
GROHE Sense – senzor za detekciju prisustva vode

Opušteno i bez strepnje

Oštećenja uzrokovana vodom iz vodovodnog sustava najčešći su oblik štete u kućanstvima. Kada nastane oštećenje uzrokovano vodom, poželjno je što prije popraviti svu štetu. No popravci mogu trajati tjednima, ako ne i mjesecima. Stoga je prevencija najbolje rješenje. Zato su stručnjaci iz GROHEa razvili sustav za zaštitu od vode GROHE Sense. Jer tako možemo bezbrižno uživati u danu, dok se oni rinzbrinu o našem domu.

više informacija potražite na: https://www.grohe.com/hr/34681/grohe-luksuzne-mijesalice-za-kupaonicu-i-kuhinju/for-your-smarthome/landing-page/