Kupci mogu uživati u najčišćoj vodi za piće zahvaljujući mjedi GROHE Light i tehnologijama GROHE Zero

Voda je izvor života. Međutim, samo potpuno čista voda pogodna je za piće, kuhanje i pranje, a samim time i dobro utječe na zdravlje. Stoga ne treba ni napomenuti da GROHE, globalna marka sanitarne armature, pridaje veliku važnost higijeni vode za piće.

Odjel za istraživanje i razvoj tvrtke GROHE stalno radi na novim rješenjima koja joj omogućuju da ispuni i nadmaši pravne zahtjeve za zaštitu vode za piće te da djeluje kao međunarodni uzor. Kako bi to postigla, tvrtka GROHE oslanja se na leguru mjedi GROHE Light. Isto tako se oslanja i na tehnologije GROHE Zero®. Tehnologije GROHE Zero se ne koriste samo u kuhinjskim slavinama, već su sada dostupne i u kupaonskoj armaturi. Najnoviji je primjer nova miješalica Eurostyle s jednom ručicom koja koristi tehnologiju GROHE Zero® za kupaonice.

GROHE lijevanje medi
GROHE lijevanje medi

Visokokvalitetna mjed iz vlastitih ljevaonica

Ono zbog čega je GROHE „majstor tehnologije” jest dugogodišnje iskustvo u razvoju patentiranih legura mjedi. Tvornice tvrtke GROHE uključuju središnje talionice u kojima radnici proizvode mjed iz različitih sastojaka. Drugim riječima, GROHE u svakom trenutku ima potpunu kontrolu nad materijalima koji se koriste u proizvodnji. Bakar i cink miješaju se u skladu s normama koje su jednake na svim lokacijama, a internim recikliranjem osigurava se korištenje samo pogodnih materijala u procesu recikliranja. To rezultira proizvodnjom visokokvalitetnih mjedenih kućišta koja ispunjavaju međunarodne pravne zahtjeve.

GROHE Light & GROHE Zero tehnologija lijevanja
GROHE Light & GROHE Zero tehnologija lijevanja medi

GROHE Light – mjed za međunarodno tržište

Tvrtka GROHE izradila je leguru mjedi na temelju novog optimiziranog pripravka koji ne sadrži više od 0,9 posto olova. Zbog čega se uvjerljivo nalazi unutar zakonskih ograničenja u Europskoj uniji, Aziji, Africi i na Bliskome istoku. To znači da mjed GROHE Light sadrži 35 posto manje olova od standardne mjedi koja se prije koristila. Sve to bez dodavanja opasnih zamjena za olovo. Kako bi postigla što veće pogodnosti za zdravlje kupaca, tvrtka GROHE prebacila je svoju cijelu proizvodnju mjedi u GROHE Light početkom 2015. godine, te je u skladu s time prilagodila procese proizvodnje.

Tehnologije za zaštitu zdravlja i sigurnosti GROHE Zero

GROHE također nudi i tehnologije pod nazivom GROHE Zero®. One nadmašuju međunarodne zahtjeve za metalne materijale u dodiru s vodom za piće. U slavinama opremljenim tizrađenaz Ista se tehnologija već koristi u proizvodima kao što su: kuhinjski sustav GROHE Blue®, kuhinjske slavine s mlaznicom na izvlačenje, kuhinjske slavine Eurosmart s niskim izljevom, te odnedavna i jedna od slavina za umivaonike iz linije proizvoda Eurostyle.

Maksimalna sigurnost za korisnike proizvoda koji sigurno ispunjavaju i nadmašuju međunarodne zahtjeve za zaštitu zdravlja: nova legura mjedi GROHE Light i tehnologije GROHE Zero®.

https://www.grohe.com/hr/