JGL d.d. i  PAKS nastavljaju s nacionalnim edukacijskim projektom

EDUKACIJA DJECE O POTREBI OČUVANJA I ZAŠTITE PODMORJA

Društvno odgovorno poslovanje

Ovo je već peta godina kako udruga PAKS uz financiranje farmaceutske tvrtke JGL d.d. provodi ekološko-edukativni projekt „More je živo“.

Proteklog su tjedna u osnovnoj školi Pojišan u Splitu održane radionice na temu More je živo. Zbog lošeg vremena umjesto na plaži Ovćice, u školi održana demonstracija ronilačke opreme i nastavila edukacija o živom svijetu Jadrana.

JGL projekt More je živo udruga PAKS

Edukacija djece – O čemu se radi?

Krajem školske godine 2010/2011. te početkom 2011/2012. u nekoliko osnovnih škola i vrtića u Rijeci i na Kvarnerskoj rivijeri, održane su radionice u sklopu edukacijskog projekta pod nazivom « Edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite jadranskog podmorja». Ekološke radionice su vodili članovi Društva za ekološka istraživanja PAKS, a uz podršku “Jadran – Galenskog laboratorija“ d.d. (JGL) iz Rijeke. Radi se o dugoročnom projektu na NACIONALNOJ RAZINI. Taj projekt će kroz niz godina pomoći u edukaciji mladih i njihovom osvještavanju da smo pomorska zemlja, da naše more nama nosi mnogo benefita i da ga trebamo čuvati.

JGL edukacija djece PAKS 2

Radionice su se nastavile održavati i u ostalim mjestima Kvarnera i Kvarnerskih otoka. Unazad tri godine nakon višegodišnje edukacije po osnovnim školama što uz držanje radionica, što temeljem predavanja na satovima biologije prema knjižici koju je napisala dr. Maja Novosel koja je ujedno i voditeljica projekta More je živo, započela su i natjecanja osnovnih škola širom Hrvatske na zadanu temu.

Od I do IV razreda učenici/ce su slali likovne radove na natječaj. A viši su se razredi natjecali putem on-line testiranja. Natjecanje je održano i ove godine. Najuspješniji su bili učenici i učenice osnovne škole s otoka Raba i iz Omiša. U Omišu od 25. do 29.05. u osnovnoj školi Josip Pupačić će se održati radionice koje će završiti natjecanjem na plaži. Na toj plaži će se učenici moći upoznati sa živim organizmima iz mora.

JGL More je živo Paks

Ovo je dugogodišnji projekt u kojem su sudjelovala brojna djeca iz vrtića i osnovnih škola na otocima i duž priobalja. Projekt sufinanciraju i podržavaju također Ministarstvo kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.