U Hrvatskoj će se, 29. i 30. travnja ove godine, po prvi puta održati droidcon Zagreb

droidcon IT-konferenciju, su najavili njezini organizatori, čelnici tvrtke Troido. Kako je na konferenciji za novinare istaknuo, direktor Troida, Miroslav Šimudvarac.

droidcon, Franc Kaucic, Miroslav Simudvarac, David Klapan
droidcon Zagreb, Franc Kaucic, Miroslav Simudvarac, David Klapan

Droidcon Zagreb će uključivati brojna edukativna predavanja, štandove na kojima će brojne tvrtke predstavljati svoj rad i inovativna rješenja. S obzirom na to da se publika droidcona sastoji od vrhunskih programera i dizajnera, ovo je iznimna prilika za upoznavanje kvalitetnih i potencijalnih zaposlenika.

Planirane su aktualne glavne teme poput sigurnosti i rješenja unutar raznih poduzeća, povezivanje uređaja s automobilima, “pametne” kuće te upotreba nosivih uređaja, rekao je gospodin Šimundvarac.

droidcon konferencija

Inače, droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i aktualne novosti iz Android svijeta. Ideja je promicanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i tvrtke. Prve su dvije droidcon konferencije održane 2009 godine u Berlinu i Londonu. Od tada su se takvi formati IT-konferencija proširili diljem svijeta, na 20 zemalja, među kojima je i naša zemlja. Svaka od tih konferencija nudi visoko kvalitetna predavanja iz različitih dijelova Android ekosustava. Sve od razvoja i primjene mobilnih i TV rješenja, preko proširene stvarnosti, do implementacija u automobile i raznih igara.

Kotizacije

Tijekom droidcona će se održati zanimljivi događaji poput Barcampa i Hackathona, dodao je Direktor Zagrebačke konferencije David Klapan. To znači da će svaki potencijalni govornik dobiti svojih pet minuta. Za svoje izlaganje morati dobiti dovoljan broj glasova sudionika, što znači da mora prethodno predočiti prijedlog svog govora. Kotizacija je 1200 kuna. A biti će upola manja za one koji se ranije prijave online. Za studente je 300 kuna, a određeni će broj gratis karata dobiti najbolji studenti hrvatskih fakulteta, po izboru njihovih profesora. Cijeli će program biti na engleskom jeziku, koji je i jedini službeni jezik Konferencije.

droidcon, Miroslav Simudvarac
droidcon, Miroslav Simudvarac

Na Konferenciji se očekuje oko 400 sudionika, uglavnom iz Hrvatske, te bivših republika Ex-Jugoslavije. Uz njih i iz Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske. Među značajnijim sudionicima biti će poznate IT tvrtke od kojih su svoj dolazak već najavili Intel i Sixt, a od stranih predavača i stručnjaka najavljeni su informatičari iz Googla i Faceboka. Na Konferenciji će sudjelovati i predstavnici mnogih domaćih i stranih startupova, tako da bi predavanja uistinu trebala biti više nego zanimljiva. „ Želja nam je dobiti mnogo domaćih, hrvatskih ideja“, izjavio je dodatno gospodin Šimudvarac.
Tvrtka Troido je organizator Konferencije i prva je i najstarija njemačka Android consulting tvrtka, sa sjedištem u Njemačkoj. Svoje podružnice ima u Nizozemskoj i Hrvatskoj. Tvrtka radi na brojnim projektima koji su pomogli definirati Android, sagraditi Android zajednicu, te je razviti do današnje razine.

droidcon, Franc Kaucic, Miroslav Simudvarac, David Klapan
droidcon, Franc Kaucic, Miroslav Simudvarac, David Klapan, 2

Više o droidconu Zagreb potražite na www.droidcon.hr ili na info@droidcon.hr