Budite Fit uz VitaFit uređaje iz BOSCH-a
Savršeni i zdravi smoothieji iz malih i velikih Boschevih VitaFit blendera

VitaFit uređaji iz Boscha.

„Pet na dan” najpoznatija je formula zdrave prehrane. Na jelovniku bi se svaki dan trebalo naći pet porcija voća i povrća, odnosno sveukupno oko 400 grama. trebalo naći pet porcija voća i povrća, odnosno sveukupno oko 400 grama. To je savjet i Njemačkog nutricionističkog društva (Deutsche Gesellschaft für Ernährung – DGE). Budući da moderan život često ne ostavlja mnogo vremena za sjeckanje salata i kuhanje ukusnih i zdravih povrtnih jela, smoothieji su postali pravi trend. Bilo da su crvene, žute ili zelene boje, ti su gusti napitci ukusni i jednostavni za pripremu te pružaju pregršt mogućnosti za kreativne kombinacije sastojaka. Ako budete slijedili samo nekoliko savjeta i trikova, dobit ćete savršen spoj užitka i zdravlja.

BOSCH VitaStyle Mixx2GO
BOSCH VitaStyle Mixx2GO

Svi su hranjivi sastojci očuvani uz VitaFIT blendere

Postoje tisuće recepata za smoothieje, što nije nikakvo iznenađenje jer je osnovno pravilo da se mogu pripremiti od bilo kojih ukusnih sastojaka. Osim voća, povrća, salata ili začinskog bilja, uvijek vam je potrebna i neka tekućina. Možete eksperimentirati s vodom, raznim vrstama mlijeka kao što je kokosovo ili bademovo ili pak voćnim ili povrtnim sokovima. Sada je popularno dodati i „superhranu”, primjerice, amarant orašastog okusa, gorki matcha čaj ili goji bobice bogate aminokiselinama. Osobe koje rade treninge snage ili preferiraju prehranu s malom količinom ugljikohidrata mogu dodati proteinski prah. Ako se obogati orašastim plodovima ili žitaricama, smoothie može postati cjeloviti obrok. Ako želite najbolje za svoje zdravlje, upotrijebite sve sastojke iz ekološkog uzgoja.

Ako želite pripremiti trendovski zeleni smoothie s mnogo zelenog povrća kao što su špinat ili kelj, zaljubljenici u smoothieje preporučuju da se postupno priviknete na taj okus, najbolje uz recepte u kojima su dvije trećine ili polovina sastojaka i dalje voće. Zatim u svakom sljedećem napitku možete polako smanjivati količinu slatkoće iz voća.
Mora biti svježe
Mnogi su vitamini osjetljivi na svjetlo, toplinu i kisik. Osim nekoliko iznimaka, svježe povrće i voće trebali biste čuvati u hladnjaku ako ga nećete odmah upotrijebiti. Međutim, dobra alternativa mogu biti i zamrznuti sastojci. Zamrznuto bobičasto i slično voće savršeno je za ledene ljetne smoothieje jer nema potrebe za dodavanjem leda.

Odgovarajuća oprema VitaFit blendera iz Boscha

Pri odabiru odgovarajućeg uređaja uzmite u obzir svoje omiljene vrste smoothieja. Ako su vam najdraže banane, mango i drugo meko voće, dobro će vam doći snažan štapni mikser. Ako upotrebljavate više tvrdih i vlaknastih sastojaka, važno je imati snažan motor i osobito kvalitetne oštrice. Za to su savršeni blenderi kao što je novi SilentMixx  iz Boscha. Nastavak za stakleni mikser oblikovan je tako da se svi sastojci neprestano usmjeravaju prema inovativnom nožu EasyKlick za savršeno miksanje. Snažan, no ugodno tih: SilentMixx Pro nudi zadivljujuće prednosti zahvaljujući tehnologiji za smanjenje buke. Mnogi od nas ne podnose buku koju proizvodi blender, pogotovo ujutro, no uz SilentMixx razgovor za kuhinjskim stolom nastavlja neometano teći. Ako trebate vrlo velike brzine, jednostavno pritisnite tipku „Turbo”. Praktičan alat za ljeto i zabave: SilentMixx pouzdano drobi i led, bez trzanja oštrica.

BOSCH SilentMixx bleder
BOSCH SilentMixx bleder

Redoslijed je bitan…

…ili možda nije? Mišljenja se i dalje razilaze kada je riječ o redoslijedu dodavanja sastojaka i tomu treba li se sve miksati odjednom ili u koracima. Odgovor ovisi o uređaju koji upotrebljavate. Naš je savjet da u blender najprije ulijete dio tekućine. Zatim dodajte listove salate, začinsko bilje i slične vlaknaste sastojke za zelene smoothieje. Na kraju u blender dodajte zamrznute namirnice i led.

BOSCH SilentMixx bleder potpuno tih
BOSCH SilentMixx bleder potpuno tih

U trendu

Svježi smoothieji najbolji su okus mjeseca, čak i kada ste u pokretu. Da bi se izbjeglo nepraktično odlijevanja ili petljanja s nepropusnim bocama i čašama. Bosch je omogućio praktičnu čašu za blendere koja se može ponijeti, u kojoj možete izravno pripremiti svoj omiljeni napitak. Time se ujutro štedi vrijeme. Tako možete jednostavno pripremati napitke u odgovarajućim dozama te ih u čaši za blender ponijeti sa sobom u ured ili na trening. Vaše kolege i prijatelji zasigurno će vam zavidjeti na privlačnom dizajnu i visokokvalitetnim materijalima.

Za to je savršen mali sokovnik VitaStyle Mixx2Go iz asortimana „Designers by Bosch”, koji je opremljen elegantnim staklenim spremnikom otpornim na toplinu od 500 ml, bočicom za ponijeti od 500 ml i čašicom za sjeckanje od 200 ml. Dva neslomljiva spremnika od Tritana zatvorena su preklopnim poklopcem za piće. Stoga, bilo da pripremate smoothieje za obitelj u staklenom vrču ili izravno u bočici za ponijeti s praktičnim poklopcem za piće po putu do posla, ili samo sjeckate luk u čašici za sjeckanje, Boschev novi dizajnerski proizvod uvijek nudi savršeno rješenje.

BOSCH VitaStyle Mixx 2GO gym - linija VitaFit
BOSCH VitaStyle Mixx 2GO gym

Besprijekorna mješavina
Pravila o svježini sastojaka odnose se i na pripremljeni napitak; što se brže popije, to bolje. No ostatke ne morate baciti. Smoothie se obično može bez problema dan ili dva čuvati u hladnjaku. Dobra je ideja zamrznuti preostalu tekućinu u spremniku za led. Možete odmrznuti odvojene doze, umiješati ih u nove varijacije smoothieja ili ih ubaciti u vodu ili koktele kao voćne kockice leda.