Fond ima za cilj skrenuti veću pozornost na postporođajnu depresiju,. Isto tako žele potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva, holistička zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja. 10 milijuna dolara bit će dodijeljeno odabranim projektima tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Bellabeat ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji
Bellabeat ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji

Postporođajna depresija jedno je od najsloženijih, a često zanemarenih pitanja u društvu. Prema našim podacima, 3 od 10 žena iskusi postporođajnu depresiju u toku života. Nažalost, postporođajna depresija često se dijagnosticira prekasno, što mnogim ženama otežava postporođajno razdoblje.

Bellabeat ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji

Bellabeatov cilj je osnažiti žene i pomoći im postignu najbolje moguće psihofizičko zdravlje. To djelomično postižemo postavljanjem pitanja o kojima se ne govori dovoljno. Kako bi ženama omogućili da pravovremeno zatraže pomoć, razvijaju algoritme koji će rano otkriti stanja poput postporođajne depresije. Oni mogu i otkriti kada im je potrebna stručna pomoć. Osim vlastitih istraživanja, ulažu i do 10 milijuna dolara godišnje u inovativna rješenja. To mogu biti i znanstveni i medicinski projekti s obećavajućim potencijalom u području zdravlja majki.

Ulaganjima u obećavajuće znanstvene studije, zdravstvo i medicinske startupove, kao i inovativne terapije, cilj im je implementirati ova rješenja u Bellabeat zdravstvenu i wellness platformu za žene. Ta aplikacija već nudi personalizirane, holističke wellness programe za više od 8 milijuna žena širom svijeta.

Osim vlastitih tehnologija, kao što je Bellabeat Ivy, uređaj za praćenje psihofizičkog stanja koji prikuplja podatke poput varijabilnosti otkucaja srca, puls u mirovanju, brzinu disanja, kvalitetu i trajanje sna, menstrualni ciklus, disanje i još mnogo toga. Bellabeat je već ulagao značajne iznose u američke klinike koje se bore protiv postporođajne depresije. Započeli su suradnju sa dr.sc.med Ede Frecska. On je predstojnik klinike za psihijatriju pri Sveučilištu u Debrecenu, koji se specijalizirao za metode inovativne psihoterapije.

Ako želite pomoći ženama da imaju bolju kvalitetu života i tražite način za unapređenje studija ili projekata u vezi s postporođajnom depresijom, možete nas kontaktirati na email: postnatal@bellabeat.com

O bellabeat-u

Bellabeat je vodeća wellness tehnološka tvrtka fokusirana na osnaživanje žena. Osnovana je 2014. godine, nakon što je na Y-kombinatoru osvojila nagradu “Top 3 Startup” u svojoj kategoriji. A 2015. godine primio je Europas nagradu “Best Health Startup”. Bellabeat gradi tehnološki najnapredniji senzor i softversku tehnologiju koja prati holističke wellness podatke kako bi pomogla ženama optimizirati svoj napredak shvaćanjem vlastitih podataka i praćenjem smjernica za njegovo poboljšanje. Sve to rezultira hiper-personaliziranim preporukama temeljenim na podacima prikupljenim cjelodnevnim praćenjem zdravlja kako bi korisnice mogle brže postići željeno psihofizičko stanje – postati najbolja verzija sebe. Bellabeat je do sada prodao više od 2 milijuna svojih uređaja i ima više od 8 milijuna korisnica na svojoj platformi. Sjedište tvrtke je u San Franciscu. A uredi u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Aziji. Imaju više od 100 zaposlenih i trenutnim ubrzanim rastom od 20% mjesečno. www.bellabeat.com

Više sličnih objava možete naći na linku.