Aqua Maris 4Allergy
Aqua Maris 4Allergy

Aqua Maris® donosi revolucionarno rješenje za alergije!

Ectoin®-Hydro-Complex – patentirana zaštita od alergija.

Učestalost alergijskog rinitisa kontinuirano raste, posebno u razvijenim zapadnim zemljama. Karakterizira ga kihanje, svrbež i curenje nosa, a često se manifestira samo kao začepljen nos i otežano disanje bez drugih simptoma, što osoba ni ne povezuje s alergijom.

Revolucionarno rješenje iz linije Aqua Maris® kombinira snagu mora uz inovativnu supstanciju ektoin, pružajući potpunu zaštitu od neugodnih alergena i iritansa. Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy na siguran i učinkovit način ublažava simptome alergijskog rinitisa i podupire proces regeneracije nosne sluznice.

Ektoin je 100% prirodan sastojak koji se dobiva iz mikroorganizama (ekstremofila) koji žive u iznimno nepovoljnim uvjetima (temperatura, tlak, salinitet, UV-radijacija). Da bi se zaštitili od tih štetnih vanjskih učinaka, ekstremofili proizvode ektoin. Ektoin na jednak način može zaštititi ljudske stanice od nepovoljnih vanjskih utjecaja, poput alergena i iritansa.


Ektoin na nosnoj sluznici stvara zaštitni film (Ectoin®-Hydro-Complex) koji sprječava kontakt alergena i iritansa sa sluznicom. Tako smanjuje upalnu reakciju i štiti od isušivanja.


Alergijske se reakcije počinju javljati sve ranije u životu, stoga je važno zaštititi i naše najmlađe. Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy namijenjen je odraslima i djeci od najranije dobi!


Aqua Maris 4Allergy se koristi tijekom sezone alergija, ali i prije i nakon kontakta s alergenima izvan sezone! Koristi se i u svrhu terapije i prevencije jer je Aqua Maris 4Allergy vjerni saveznik u borbi protiv alergija! Moguće ga je koristiti samostalno ili po potrebi, u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom.
Aqua Maris 4Allergy se uštrcava 1–2 puta u svaku nosnicu nekoliko puta na dan i tako se trenutačno stvara zaštitni film!

  • Ektoin je 100% prirodan sastojak, djeluje citoprotektivno i ne uzrokuje nuspojave.
  • Zbog svoje prirodnosti i nježnosti za nosnu sluznicu, prikladan je za djecu i najosjetljivije pacijente!
  • Djelotvornost ektoina dokazana je u brojnim pretkliničkim i kliničkim studijama.
  • Ne sadrži aditive i konzervanse, što omogućuje njegu i zaštitu epitela nosne sluznice.

https://www.jgl.hr/hr/proizvodi/program-aqua-maris/aqua-maris/aqua-maris-4allergy-sprej-za-nos-20-ml/