ARGENTUM VODIČ: KAKO ODABRATI IDEALNE NAUŠNICE!

Alma savjetuje koja pravila slijediti pri odabiru nakita

Većina žena odluku o tome koji nakit odabrati bazira isključivo na temelju njegove ljepote, teksture ili cijene. Postoji nekoliko stilskih pravila kojih ako se držimo mogu dovesti do toga da u konačnici izgledate još ljepše i blistavije.

Koja su to pravila u najnovijem video uratku ARGENTUMA, hrvatskog lanca srebrnarnica, objasnila je poznata modna savjetnica Alma Premerl Zoko. U video vodiču za početak možete saznati kakve srebrne naušnice idealno pristaju vašem obliku lica, boji puti, kose i očiju.

Oblik vašeg lica

„Baš kao što dobar automobil, savršene cipele ili torbica odražavaju naš stil to isto čine i mali modni začini koje rado nosimo oko vrata, ruku ili na ušima“, objasnila je Alma. Prema njezinim riječima, duljina naušnica ovisi o tome dokle seže linija brade i one ne bi trebale biti duže od toga. Kušnice – oji oblik naušnica odabrati ovisit će o obliku lica među kojima su četiri osnovna tipa: ovalno, četvrtasto, okruglo  i trokutasto.

„Ovalnom obliku lica pristaju apsolutno sve vrste srebrnih naušnica i osobe takvog lica ne moraju brinuti da će pogriješiti. One mogu dati svojoj mašti na volju.

OVALNI OBLIK LICA Srebrne naušnice s cirkonom i emajlom, 980 kn Argentum

S druge strane, osobe četvrtastog oblika lica koje karakterizira jaka čeona kost i izražene vilica te brada trebale bi birati duguljaste naušnice  koje će dojam njihovog gornjeg dijela tijela učiniti elegantnijim.

ČETVRTASTI OBLIK LICA Srebrne naušnice s cirkonima 1440 kn; Argentum

Osobe trokutastog oblika lica koje karakterizira jaka čeona kost sa uskom, najčešće dominantnom, bradom trebaju birati suptilne naušnice koje ublažavaju stroge crte lica, a zbog čega su na takvim naušnicama poželjni nježni motivi poput cvijeća, leptirića ili perlica.

OKRUGLI OBLIK LICA Srebrne naušnice 562,50 kn, ARGENTUM.

Žene okruglog oblica lica, nažalost, često izgledaju deblje nego što to jesu, a to će lako spriječiti ispravnim odabirom naušnica koje izduljuju lice ili stiliziranim alkicama koje samo naglašavaju oblik njihovih ušiju“, kaže Alma.

Boja naušnica

Što se odabira boje naušnica tiče to će najviše ovisiti o boji puti, kose i očiju. Hrvatice su najčešće plavuše svijetle boje puti i svijetlih očiju. Ili brinete tamnije boje puti i tamnijih očiju vrijede dva najčešća pravila.

„Plavušama svijetle boje puti i svijetlih očiju najbolje pristaje srebrni nakit koji može biti ukrašen kamenčićima određenog izbora boja. U ljetnoj sezoni zbog toga savjetujem nošenje tirkiznih nizova. Ali mogu nositi i srebrni nakit u ljubičastim i tamno zelenim varijantama. Brinete tamnije puti i tamnijih očiju trebaju birati nakit koji je pozlaćen kako bi do izražaja najbolje došla njihova put. Takav nakit može biti ukrašen detaljima u nijansama bakra i u svim nijansama zelene ili žute“, objasnila je Alma. Te  za kraj dodala: „Često me pitaju kome pristaje pobakreni srebrni nakit. Odgovor je svima onima koji žele modno eksperimentirati jer u sezoni kada se nosi ili zlato ili srebro upravo pobakreni nakit pomiruje to dvoje!“

I naravno,  ne zaboravite  – svatko od Vas je poseban i njeguje vlastiti stil. Stoga neka Vam navedeni savjeti posluže samo kao stilski orijentir koji može olakšati odabir pravog srebrnog nakita. Sve to posebice onog iz ARGENTUM-a, hrvatskog lanca srebrnarnica.