O nama

Home O nama

Mi smo prvi i zato smo uvijek par koraka ispred drugih!

Agencija  za odnose s javnošću „In medias res komunikacije“ d.o.o. iz Zagreba utemeljena je 2010. godine.  Agenciju vodi tim stručnjaka koji je utemeljio prvu agenciju za odnose s javnošću u Hrvatskoj još 1992. godine.  U svom dugogodišnjem radu pružanja usluga odnosa s javnošću tim je savjetovao mnoge velike međunarodne korporacije te utro put shvaćanju potrebe vođenja odnosa s javnošću i za hrvatske tvrtke. Istovremeno je radio i na promicanju struke u Hrvatskoj, a sudjelujući na PR konferencijama širom svijeta pridonosio je podizanju ugleda Hrvatske u svijetu. 2010. godine Agencija je potpisala Ugovor o pridruženom članstvu s najstarijom i najvećom svjetskom PR agencijom Daniel J. Edelman za Hrvatsku i Sloveniju što joj je omogućilo dobivanje novih svjetskih klijenata poput Hewlett Packard i C&A, ali isto tako i pristup najnovijem  know how u toj industriji.

Kako i samo ime agencije govori, tim stručnjaka uvijek kod svojih klijenata ide u bit stvari – in medias res  i njihove poruke komunicira kratko, jasno i kreativno. Uz to, zahvaljujući dugogodišnjem radu s urednicima i novinarima svih hrvatskih i slovenskih medija, Agencija je stvorila odnos ugled i povjerenje koje itekako pridonosi  i izuzetnom građenju ugleda njenih klijenata. Njen tim je zahvaljujući svojem transparentnom, pozitivnom i jasnom komuniciranju, sagradio međusobno povjerenje i tako postigao da obavijesti koje komunicira za svoje klijente medijima imaju uvijek pravu težinu i među prvima su za objavu. Budući da iza nas stoji dugogodišnji rad na tom području, do sada smo se susreli s mnogim izazovima tog zanata koji je u Hrvatskoj prepoznat tek od 2000 godine, no ništa nas nije spriječilo da našim klijentima sagradimo ugled dostojan njihovog rada i truda.  U svom radu, zahvaljujući suradnji s agencijom Edelman, naš  tim prihvaća pristup klijentima koji obuhvaća konzistentne standarde , protokole i procese, te na taj način dostiže rezultate potpunog djelovanja.  Mi pratimo značajan razvoj klijenata – posebice promjene u strategiji koje bi mogle imati utjecaj na programe komuniciranja.

Naše su najveće vrijednosti naši konzultanti, NAŠ TIM, koji u svojim redovima ima najbolje stručnjake   iz svih područja, od dizajnera, fotografa, tekstopisaca, sociologa, psihologa, IT stručnjak, dizajnera, financijaša, pravnika pa sve do mladih kolega koji su na početku svog puta u svijet PR-a. Zahvaljujući njima  sposobni smo brzo odgovoriti na svaki problem, i reagirati na svaku promjenu strategije.

Razumijevanje potreba, brzi odgovori, dobar back ground u obje države, vrhunsko strateško razmišljanje, višestruko nagrađivana kreativnost, izvrsne izvedbe, odlično financijsko upravljanje budžetima samo su neke od kvaliteta našeg dugogodišnjeg tima.

Naši stručnjaci Franc Kaučič i Astrid Mušura Kaučič su od strane Hrvatske udruge za odnose s javnošću HUOJ nagrađeni s certfikatima koji im daju status certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ).

CERTIFIKAT CSOJ Astrid Mušura Kaučič - certificirana stručnjakinja za odnose s javnošću

CERTIFIKAT CSOJ Astrid Mušura Kaučič

CERTIFIKAT CSOJ Franc Kaučič - certificirani stručnjak za odnose s javnošću

CERTIFIKAT CSOJ Franc Kaučič

 

Astrid Mušura Kaučič dobila je PRO.PR priznanje za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznanju struke odnosa s javnošću

Astrid Mušura Kaučič dobila je PRO.PR priznanje za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznanju struke odnosa s javnošću

Na ovoj vjetrometini našeg tržišta poslujemo već punih 23 godine i možemo se pohvaliti da smo savjetovali mnoge multinacionalne kompanije. Zahvaljujući svemu tome mi iz godine u godinu rastemo i širimo se i naše poslove dobivamo po preporuci, od nedavno čak i od predstavnika samih medija. Upravo to govori o nama, snazi našeg tima, novom načinu poslovanja, povezanosti sa svim javnostima u zemlji, ali i van naših granica. Stalno se prilagođavamo novim izazovima vremena, novim industrijama i tehnologijama, novim strategijama, novim načinima vođenja, novim načinima komuniciranja, digitalnom dobu, ne zaboravljajući na kreativnost i potencijale svakog pojedinca. Ostajemo vjerni našim pozitivnim stavovima i nastupima, ne bavimo se spinovima i ugled svojih klijenata podižemo u školskom vremenu od jedne godine. Upravo zbog toga smatramo da smo dobar izbor kako za međunarodne, tako i za domaće tvrtke.

Naš tim

Franc Kaučič

Franc Kaučič

Direktor

Davne 1992. godine suosnivač prve PR agencije u Hrvatskoj PR Zagreb d.o.o. 2010. godine osnovao i vodi PR agenciju Odnosi z javnostmi d.o.o. u Sloveniji i In medias res komunikacije d.o.o. u Hrvatskoj. Hrvatska udruga za odnose s javnošću HUOJ mu je na osnovi posebnih zasluga za razvoj struke dodijelila naslov CSOJ – Certificirani stručnjak za odnose s javnošću.

Astrid Mušura Kaučič

Astrid Mušura Kaučič

Senior PR Manager

Od 1980 PR manager u lancu hotela Intercontinental. Od 1992. godine vlasnica prve PR agencije u Hrvatskoj PR Zagreb. 2000. godine odlazi u Ministarstvo gospodarstva RH na mjesto glasnogovornice. Od 2010. godine ponovno je dio našeg tima. HUOJ joj je dodijelio certifikat CSOJ, a PRO.PR posebnu nagradu za doprinos struci. Preko 35 godina iskustva u PR-u!

Ratko Mavar

Ratko Mavar

Fotograf

Dio je našeg tima od samog početka. Do 2008. godine radio je kao urednik fotografije u Vjesniku. Član je HND, ULUPUH, HZSU, FAU. Dobitnik je mnogih fotografskih nagrada. Održao je 9 samostalnih izložbi, a sudjelovao na više skupnih. Održao više stručnih tečajeva, foto radionica i predavanja na fakultetima. Bio je član žirija ili izbornik za više foto natječaja i skupnih izložbi.

Christopher Jon Kaučič

Christopher Jon Kaučič

Junior PR manager

Od 2011 u našem je timu. 2013 diplomirao je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa ZŠEM. 2014. godine stekao je i diplomu MBA smjer financije i bankarstvo na ZŠEM-u.

Naši klijenti

Ponosni smo što smo uspjeli dati svoj doprinos razvoju vodećih hrvatskih i internacionalnih kompanija.
Od 1992. godine do danas naši klijenti bili su od vlada država, multinacionalnih korporacija do malih poduzetnika i startup kompanija.

Bosch
Petite Jolie
C&L
Siemens
Miele
Zaks
SAP
Argentum
Gorenje
Krka
IBM
Vlada Republike Slovenije
Lek
Partner Banka
Masterfoods
Peko
AWT
Philips
Samsung
ZSS
Lisca Fashion
Skijaški klub Medvešćak
Mars
Raiffaisen
Školski Športski Savez Grada Zagreba
Triodo
MOL